24 Şubat 2016 Çarşamba

v_adisv_adis

v_adisv_adis


v_adisv_adis

Posted: 24 Feb 2016 12:52 PM PST

excerpt_baslik...

Çiğer Sote

Posted: 24 Feb 2016 01:53 AM PST

Çiğer Sote

 

ciger-sote-tarifi

Malzemeler:
1 Tane koyun veya kuzu karaciğeri
5-6 Dal maydanoz
1 Yumurta kadar yağ
2 Fiske kekik
1-2 Diş sarımsak
2 Tane orta boy domates
Tuz, karabiber
2 Kahve k. un

Hazırlanışı
Ciğeri yıkayıp kurulayınız. Zarını yüzünüz. İki parmak eninde parçalara kesiniz. Sonra bunları enine olarak bir bıçak sırtı kalınlıkta ve şerit şeklinde doğrayıp bir kaba alınız. Öbür yanda; domatesleri soyup ufacık doğrayınız.

Yemek vaktinden 15-20 dakika önce; yağı büyükçe bir tavada hafif kızdırdıktan sonra ciğeri atıp hararetli ateşte tavayı silkeleyerek bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Daha sonra unu ve domatesi koyunuz. Yetecek kadar tuz, çentilmis sarımsak, kekik ve karabiber atınız. Birkaç defa da bunlarla çevirip bir bardak sıcak su ilâve ediniz. Birkaç taşım kaynatıp tabağa boşaltınız. Kıyılmış maydanoz atınız. Arzu ederseniz, yanına patates ilâve ediniz.

Gaziantep’te Dördüz Bebek Sevinçı

Posted: 24 Feb 2016 12:10 AM PST

Gaziantep’te Dördüz Bebek Sevinçı

dorduz-bebekler-gaziantep

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 yıl bekledikten sonra dördüz bebek sahibi olan Seyit-Ayşe Bilici çiftinin mutluluğuna ortak oldu. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, dördüz bebekleri evlerinde ziyaret etti.
BAŞKAN FADILOĞLU, BİLİCİ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

İki ay önce dünyaya gelen Şeyma, Zeynep, Elif ve Rümeysa isimli dördüz bebekleri Göksüncük Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bebekleri kucağına alarakyakından ilgilendi. Bebeklerin sağlıklı bir ömür geçirmeleri konusunda temennilerde bulunan Başkan Fadıloğlu, dördüz bebeklere; beşik, battaniye, kırklık takımı, mama ve çocuk bezi hediye etti. Fadıloğlu, çocukların sağlık durumları hakkında anne Ayşe Bilici'den bilgi aldı.

ALLAH, GÜLE GÜLE BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN

dorduz-bebekler-gaziantep-1

Aynı anda dördüz bebeğe bakmanın kolay olmadığını dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Bu gün Ayşe ile Seyit bilici kardeşlerimizle beraberiz. Hayırlı uğurlu olsun. Dördüzlere sahip oldular. Rabbim, çocuğu olmayanlara da nasip etsin. Allah, devletimize de zeval vermesin. Bugün bu çocukların dünyaya gelmesinde öncelikle Allah'a, sonrasında da devletimize şükrediyoruz. Allah'ın vereceği nimetlerle bu çocuklar büyüyecek. Tabi 4 çocuğa aynı anda bakabilmek kolay bir şey değil. Biz de Şehitkamil Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Çocukların beslenmesi, bezleri, yatakları problemdi. 'Merhaba Bebek' projesiyle doğum yapan tüm kardeşlerimizi takip ediyoruz. Göksüncük Mahallemizde de dördüz doğum olduğunu duyunca ziyaret etmek istedik. Bebekler, doğduklarında çok ufaklardı. Uzun süre kuvözde kaldılar. Allah'a şükür, şimdi hepsi de evde. Kiloları da belli bir noktaya geldi. Allah, güle güle büyütmeyi nasip etsin. Hayırlı ömürler diliyorum. Allah; hayırlı, uzun ömürler versin" şeklinde konuştu.

ÇOK MUTLUYUZ

dorduz-bebekler-gaziantep-2

Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden baba Seyit Bilici, bebek sevinci yaşamak için 3 sene beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Seyit Bilici, "Kızlarımızın ismini; Elif, Şeyma, Rümeysa, Zeynep koyduk. Çok mutluyuz. Bu sevinci çocuğu olanlar iyi bilir. Çok şükür bebeklerimiz sağlıklı. Genellikle anne çocuklara bakıyor. 3 sene çocuğumuz olmadı. Çocuğumuzun olması için tedavi olduk. Dördüz bebeğimiz olacağını duyduğumuzda çok şaşırdık, sevindik. Allah, çocuğu olmayanlara da bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizi bu mutlu günümüzde ziyaretiyle daha da mutlu etti" açıklamasında bulundu.

BEBEKLERİMİ ÇOK SEVİYORUM

İlk çocuklarının dördüz olmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Ayşe Bilici, "Çocuk sahibi olmak çok güzel bir duyguymuş. Çok sevindik. Evimize bir mutluluk, huzur geldi. Allah, çocuğu olmayanlara da çocuk sahibi olmayı nasip etsin. Çocuklarıma bakmak bana hiç zor gelmiyor. Pek zorluklarını görmüyorum. Bebeklerimi çok seviyorum. Biri çok yaramaz. Kucağa alışmış. Çocuklarımın isimlerini ilk günlerde karıştırıyordum. Şimdi artık karıştırmıyorum. Şimdi onları tanıyabiliyorum. Yardımlarından dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederim. Başkanımızın evimize gelmesi bizi çok sevindirdi" ifadelerini kullandı.

Ezilmiş Sebze Çorbası Tarifi

Posted: 23 Feb 2016 11:42 PM PST

Ezilmiş Sebze Çorbası

 

ezilmis-sebze-corbasi

Malzemeler
10 bardak et suyu
1 baş havuç
1 avuç taze fasulye
1 avuç taze bezelye
2 kaşık yağ
2 kaşık un
1 bardak süt
1 kabak
2 adet patates
2 kök ıspanak
2 kaşık pirinç
2 yumurta sarısı.tuz

Ezilmiş Sebze Çorbası Tarifi:
Geniş bir çorba tenceresinde yağ ve un hafifçe kavrulur, doğranmış soğan eklenir, onunla da çevrilir. Mevsimde bulunabilen sebzeler yıkanarak şekilsiz doğranır ve tencereye konur. Sebzeler Kiraz kavrulunca et suyu eklenir. İki kaşık pirinç konur ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir, sonra süzgeçten başka bir kaba geçirilerek ateşe bırakılır. Ayn bir kapta 2 yumurta sarısı 1 bardak sütle çarpılır, çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp tuzu atılır ve servis yapılır.
Not: Bu çorba istenilen bütün sebzelerle yapılabilir.

Ömer Döngeloğlu Ramazan Sohbeti Yavuzeli

Posted: 23 Feb 2016 04:03 PM PST

 

Ömer Döngeloğlu Ramazan Sohbeti Yavuzeli

 

Yavuzeli Belediyesının Ramazan Etkinliklerine Konuk olan İlahyatçı Ramazan Döngeloğlu Hoca Ramazan Sohbeti

yavuzeli-omer-dongeloglu

Şahinbey Nikah İşlemleri

Posted: 23 Feb 2016 03:48 PM PST

Şahinbey Nikah İşlemleri

 

sahinbey-nikah-islemleri

1- Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğumuza, evlenecek olan çiftlerden en az biri Şahinbey İlçesi sınırlarında ikamet eden ve 18 yaşını dolduran çiftlerimiz müracaat edebilirler. İkamet adresi Nüfus Müdürlüğü adrese dayalı KPS’ de (kimlik paylaşım sistemi. MERNİS) kaydı olmalıdır. KPS de ikamet kaydı olmayanların Şahinbey Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Evlenecek kişilerin ikisinin de adresleri Şahinbey ilçesi sınırlarında kayıtlı değilse ve çiftler nikâhlarını Şahinbey Belediyesi Evlendirme memurluğunda yapmak istiyorlarsa, adreslerinin kayıtlı olduğu Belediye Evlendirme Memurluğuna gidip, izin belgeleri almaları gerekmektedir.

2- 16 yaşını doldurup, 17’sinden gün alan adaylar Aile Mahkemesinden izin belgesi alarak, 17 yaşını bitirip 18 yaşından gün alan kişinin anne baba rızası beyannameye imzaları alınarak veya noterden alınmış anne-baba muvafakat namesi ile evlenebilirler. (Anne veya babadan biri ölmüş veya ayrılmış ise velayet nüfus kaydı ile belgelenecektir).

3- Evlenecek olan T.C uyruklu bayanda boşanma varsa boşanmanın kesinleşme tarihinden itibaren 300 günü beklemesi veya Aile Mahkemesi’nden iddet müddetinin kaldırılması kararı almaları zorunludur.

4- Evlenecek çiftlerden biri veya ikisi Yabancı uyruklu ise memurluğumuza şahsen başvurarak veya telefonla bilgi almaları gerekmektedir.

5- Müracaatlar sabah 08.00-11.30 | 13.00-16.30 saatleri arasında olup, çiftlerin beraber gelmeleri gerekmektedir.

6- Kızlık soyadını kullanmak isteyenler müracaat sırasında bunu ifade ederek soyadı dilekçesini doldurmak zorundadırlar.

7- Müracaat evrakları alındığı tarihten itibaren 6 ay süre ile geçerlidir.

8- Mal ayrılığı talebi olanlar, noterden yaptırmış oldukları MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİNİ müracaat sırasında yanlarında getireceklerdir. (1 asıl, 1 fotokopi)

GEREKLİ EVRAKLAR:

1- AİLE HEKİMLERİNDEN SAĞLIK RAPORU

Sağlık raporları Aile Hekiminden (Sağlık Ocağı) alınacak. Çiftler belediyemize gelmeden direk Aile Hekimlerinin düzenleyeceği sağlık raporlarını alabilirler. Aile hekimi olmayan veya yabancı uyruklu vatandaşlar Halk Sağlığı Laboratuarından raporlarını alabilirler.

2- 5  ADET VESİKALIK FOTOĞRAF

Son 6 ay içerisinde çekilmiş ve kişiyi açıkça belli eden, (Yüzünün tamamının görüneceği şekilde) fotoğraf olacak. (fotokopi kabul edilmez).

3- NÜFUS CÜZDAN

Çiftlerin en son medeni hali işlenmiş T.C. kimlik no’lu resimli Nüfus cüzdanları aslı, (T.C. kimlik no’lu olmayan, yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.)

4- EVLENME EHLİYET BELGESİ

Nüfus müdürlüğünden alınacak

5- EVLİLİK CÜZDAN BEDELİ 80 TL

6- SALON ÜCRETLERİ
Salon ücretleri ile ilgili Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze gelerek bilgi alabilirsiniz.

5- EVLENECEK ÇİFTLERİN BAŞVURULARI BİZZAT YAPILACAKTIR.

BAŞVURU YERİ: Adres: Kolejtepe Mah. Yeşil Camii Cad. No: 8 Şahinbey /GAZİANTEP

Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğu

Telefon: 0342 232 11 11 Dahili: 1300 – 1303 – 1304

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder