27 Şubat 2016 Cumartesi

A.BERTAN ECZANESİ

A.BERTAN ECZANESİ


A.BERTAN ECZANESİ

Posted: 27 Feb 2016 09:54 AM PST

Ezcane Adı:
A.BERTAN ECZANESİ
Yetkili:
ECZ. NESRİN BÜYÜKUNCU
İletişim TLF:
3246564
Adres:
Mücahitler Mh.(Primer Hastanesi Bitişiği-Medical Park Hastanesi Civarı) ŞEHİTKAMİL

Ulaşım Adresi ve Eczane Hakkında görüş ve önerileriniz Diğer Ziyaretçiler için Yararlı olabilir. Yorumlarınızla yön vermenizi dileriz. Teşekkürler

ADIBELLİ ECZANESİ

Posted: 27 Feb 2016 08:22 AM PST

Ezcane Adı:
ADIBELLİ ECZANESİ
Yetkili:
ECZ. AZAT DOĞU ADIBELLİ
İletişim TLF:
3607722
Adres:
Deniz Mh. 83039 Sk.(Üçler Halı Saha-M.Ali Özkara ASM) ŞAHİNBEY

Ulaşım Adresi ve Eczane Hakkında görüş ve önerileriniz Diğer Ziyaretçiler için Yararlı olabilir. Yorumlarınızla yön vermenizi dileriz. Teşekkürler

ADA ECZANESİ

Posted: 27 Feb 2016 08:14 AM PST

Ezcane Adı:
ADA ECZANESİ
Yetkili:
ECZ. N.NEVBER ÖZSARAÇ
İletişim TLF:
2718484
Adres:
Güzelvadi Mh. 9 Nolu Sk.N:1(Düztepe Cergibozan Mark.Ark) ŞAHİNBEY

Ulaşım Adresi ve Eczane Hakkında görüş ve önerileriniz Diğer Ziyaretçiler için Yararlı olabilir. Yorumlarınızla yön vermenizi dileriz. Teşekkürler

25 ARALIK DEVLET HASTANESİ

Posted: 27 Feb 2016 07:04 AM PST

Ezcane Adı:
25 ARALIK DEVLET HASTANESİ
Yetkili:
MEHMET ERKURT
İletişim TLF:
342-3381731 – 338 2525
Adres:
25 ARALIK DEVLET HASTANESİ Sarıgüllük mah. Fevzi Çakmak Bulvarı ŞEHİTKAMİL

Ulaşım Adresi ve Eczane Hakkında görüş ve önerileriniz Diğer Ziyaretçiler için Yararlı olabilir. Yorumlarınızla yön vermenizi dileriz. Teşekkürler

Hükümetten vatandaşa 3 müjde

Posted: 27 Feb 2016 02:39 AM PST

 

Hükümetten vatandaşa 3 müjde

 

Hukumetten-vatandasa-3-mujde

1- EV ALANA 15 BİN LİRA

Ev sahibi olmak kolaylaşıyor. Hükümet’in hayata geçirdiği konut hesabı uygulaması ile ev alanlara devlet de maddi katkı yapacak. Konut hesabı açıp asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapanlarakonut edinim tarihindeki birikimin yüzde 20’sine kadar devlet katkısı ödenecek. Devlet katkısı en fazla 15 bin lira olacak. 6 ay sonra yürürlüğe girecek yönetmelik ile konut desteği şöyle işleyecek:
* Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek.
* Aileler 18 yaşından küçük çocukları için konut hesabı açabilecek.
* Hesaba bir defaya mahsus 30 bin liraya kadar topu ödeme yapılabilecek.
* Konut hesabına ilişkin ödemeler, aylık veya 3 aylık olarak düzenli ödeme şeklinde yapılacak. Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olacak.
* Katılımcı aylık ödeme planını seçerse bir dönem içerisinde en fazla 3 defa, 3 aylık ödeme planını seçerse 1 dönem içerisinde en fazla 1 defa ödemeyi yapmayabilecek.
* Düzenli ödeme süresi 36 – 47 ay olanlar konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15’i 48 – 59 ay olanlar yüzde 18’i; 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20’si kadar katkı alacak.
* Devlet katkısı, konut edinim tarihindeki birikim esas alınarak hesaplanacak.

İLK EVİ OLMALI

* Katılımcının devlet katkısına hak kazanabilmesi için ‘Türk vatandaşı olması, 7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması, konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması’ gerekiyor.
* Katılımcının devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında 7 Nisan 2015’ten itibaren başka bir konut almaması isteniyor.

2- GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA HİBE

Refahı Türkiye’nin dört bir yanına dengeli yaymak için tüm olanakları seferber eden hükümet, kırsal kalkınma için de kesenin ağzını açtı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırsal alanda refahın iyileştirilmesi, üretimin artırılması için karşılıksız ve nakit olarak verilen tarımsal destek miktarının 78.6 milyar lira olduğunu söyledi. Bakan Çelik, bu yıl da 11.6 milyar lira nakit hibe desteği vereceklerini anlattı. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projeleri için 30 bin liraya kadar hibe sağlanacak. Kırsalda yaşayan gençlere 1 Ocak 2016- 31 Aralık 2018 arasında, bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilecek.

3- GİRİŞİMCİYE 150 BİN LİRA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize uygulamalı girişimcilik eğitiminin ardından50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi imkanı getirdik. Bu sayede de Türkiye’de 30 bin insanımız kendi işini kurmuş oldu” dedi. Yatırım ve istihdama ilişkin düzenlemeleri içeren 5084 sayılı yasayla ilgili esnafın beklentilerinin bulunduğunu aktaran Işık,Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu konuda bir talimatının olduğunu hatırlatarak, gereken çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kaynak : Takvim

Cevizli Köfte Tarifi

Posted: 26 Feb 2016 11:40 PM PST

 

Cevizli Köfte Tarifi

 

gaziantep-Cevizli-Köfte

Gaziantep Cevizli Köfte Malzemesi:

4-5 patates
1,5 bardak ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz kırmıı biber
10 12 adet taze yeşil soğan
1 kaşık çemen
1 bardak ceviz
3-4 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tahin

Gaziantep Cevizli Köfte Tarifi:

tuz,karabiber patatesi püre yapın içine salçaları çemeni ve sarımsağı ilave edip karıştırın içine kabartılmış bulguru ilave edip yoğurun maydanoz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun en son tahini ekleyip karıştırın ve elinizde sıkımlayıp tabağa dizin sıkımlarken elinizi mutlaka suya batırın çünkü çabuk kurur üzerine isterseniz biraz daha ceviz serpebilirsiniz.restoranlarda cevizi içine koymayıp sadece üzerine serpiyorlar bence içine koyun daha iyi oluyor,çemeninizin içinde sarımsak tadı çok yoğunsa sarımsak miktarını azaltın çemen yerine çeşitli baharatlar(yenibahar,tarçın,kişiniş,kimyon) ekleyebilirsiniz ama çemen sanki etle yapılmış gibi bir tat veriyor

Öcce Tarifi

Posted: 26 Feb 2016 09:30 PM PST

 

Öcce Tarifi

 

Öcce-Tarifi-mucver

Aslında çoğumuzun bildiği mücveri andıran bir lezzet, öcce’de farklı olarak malzemeleri arasında dere otu ve kabak kullanmıyoruz.

3 bağ yeşil sarımsak
2 bağ yeşil soğan
5 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı kimyon
5 bağ maydanoz
2 çay kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Sıvı yağ

Öncelikle maydanoz,soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Karıştırma kabına yeşillikleri, bir buçuk çay bardağı unu ve baharatları ilave edin. Üzerine yumurtaları da kırın ve malzemeleri bir güzel harmanlayın. Bir tavaya sıvı yağı ilave edin ve altını yakın. Malzeme karışımından 1 çorba kaşığı miktarında alarak tavada kızartın. Bütün malzemeleri kızarttıktan sonra yeşillikle beraber öcce yi servis edebilirsiniz.. Afiyet Olsun

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Video

Posted: 26 Feb 2016 07:24 PM PST

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Video

 

Gaziantepe gelipte hayvanat bahçesini Görmeden Dönen Ben Gaziantepe Gittim Dememesi Lazım, Dünyada Görüleçek En İyi Yerlerarasında Gezip Görmenizi Tavsiye ediyoruz.

gaziantep-hayvanat-bahcesi-video

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye’nin en büyük, OrtaDoğunun Birinci Avrupa’nın üçüncü ve Dünyanın dördüncü büyük doğal hayvanat bahçesi olma özelliğini taşımaktadır.
TÜBİTAK tarafından ISO 9000 ISO 18000 ve ISO 14000 kalite belgelerini alan ilk hayvanat bahçesi oldu.

 

Gto 41. Ödül Töreni

Posted: 26 Feb 2016 05:12 PM PST

 

Gto 41. Ödül Töreni

 

Gto-41-odul-Toreni-2

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 41 yılı aşkın süredir ticari hayata katkı sağlayan üyelerine törenle ödül verdi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Teymur Continentel Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in ticaret, sanayi, üretim ve ihracatta ülkenin önemli şehirlerinden biri olmayı başarmasında işadamlarının büyük payı olduğunu belirtti.

“Odayı sahiplenen, aidiyet duygusuyla hareket eden siz değerli üyelerimizin başarısıyla gurur duyuyor, bu başarının devamını diliyorum” diyen Bartık, dünya genelinde şirket ömürlerine bakıldığında çok uzun soluklu şirketler olduğu gibi, kısa süre içinde iflas edip iş hayatından çekilenlerin de olduğunu ifade etti. Şirketlerin de yaşam süresinin kısaldığına dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:
“Bu süre Almanya’da 18, Fransa’da ise 9 yıla kadar iniyor. Türkiye’de işletmelerin yüzde 80’i 5’nci yılına, yüzde 96’sı 10’uncu yılına ulaşamıyor. Bugün buluşmamıza vesile olan üye şirketlerimizin kuruluşundan bugüne yarım asır geçmiş, firmalarımızın başarılarını artırarak yola devam etmesini ümit ediyorum. Gaziantep Ticaret Odası, kurulduğu günden beri Gaziantep’in ticaretine önemli katkılar sunmuştur. Üyelerinin ve şehrin kalkınması için çalışan Odamız, kentin sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli görevler üstlendi, üstlenmeye de devam ediyor. Şehrimizin ve ülkemizin başarısı için gerçekleştirilen her türlü sosyal ve ekonomik çalışmanın içinde olmayı vazife kabul ettik. Bu da bizi her zaman kazanmaya ve kazandırmaya sevk etti. Bundan sonraki zaman diliminde de aynı duygu ve düşüncelerle yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu yolculukta en büyük destekçilerimiz ise siz değerli üyelerimizdir.”

Şimdi birlik ve kenetlenme zamanı
Bartık, terör olaylarına da değinerek, geçen yılın haziran ayından itibaren başlayan olaylar nedeniyle Türkiye yeniden terörle karşı karşıya geldiğini vurguladı.
Son 8 ayda 250’nin üzerinde güvenlik gücünün terör saldırılarında hayatını kaybettiğini belirten Bartık, şunları kaydetti:
“Mekânları cennet olsun, başta ailelerinin ve ülkemizin başı sağ olsun. Her ne olursa olsun, terör hedefine, amacına ulaşamayacaktır. Şimdi birlik ve kenetlenme zamanıdır. Hayat devam ediyor, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizler üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yapıp, hedeflerimize doğru yürüyeceğiz.”
Bu yolculukta önümüze çıkan engelleri de sabırla tek tek aşacağız. Çünkü, birlik ve beraberlikle aşamayacağız dağlar yoktur, yeter ki birliğimizi ve istikrarımızı muhafaza edelim.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de Oda’nın Gaziantep’in markalaşması ve küresel iş dünyasıyla kucaklaşmasında bir çok odaya öncülük ve önderlik ettiğini belirtti.

Gto-41-odul-Toreni

Yener, “Bu tören Gaziantep’i bugünlere getiren Gaziantep’li tüccarın sanayicinin, üreticinin ve sizlerin gecesidir. Gaziantep’i bugüne sizler getirdiniz. Başarılı olduğunuz için Gaziantep bugün Türkiye’nin sayılı kentlerinden birisi oldu. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında, sizler Gaziantep’i çok daha yükseklere taşıyacaksınız. Bunu başaracağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Şehirde herkesin bir şeyler yapmak gayretinde olduğunu vurgulayan Yener, “GTO olarak tüm kurumlarımıza ve yöneticilere teşekkür borçluyuz. Şunu artık kabul edelim ki tek başına yapılan iş ne kadar iyi olursa olsun, birlikteliğin yararına ulaşamaz. Kamu kurumları, sivil toplumla birlikte çalışmalı, dünyayı keşfetmek için yeni ticaret yolları bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Gto-41-odul-Toreni-1

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Oda’nın bugünlere gelmesinde emeği olanları kutlayarak, “Bugün bu törenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum, çünkü 41 yıl bir işte kalmak kolay değil, büyük bir cesaret ister. Ticaret erbabı olmak da her babayiğidin harcı değildir. Ticaret erbabı olmak akıl ister, sabır ister, girişimcilik ister. Bu tecrübeyi nesilden nesle aktaranları tebrik ediyorum” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise “Odamızın şu anda 16 bin aktif üyesi var. Üyelikte 41’inci yılını dolduran ve onun üzerinde devam edenler var. Gaziantep önemli bir ticaret şehri, diğer illerimiz Gaziantep’i örnek gösteriyor” dedi.

Gaziantep’in Türkiye’de yaşayan en eski şehir olduğunu vurgulayan Yerlikaya, bu zaman diliminin “imtihanın büyük olduğu zaman dilimi” olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Zor zamanlardan geçiyoruz. Irak’ta, Suriye’de ve içimizdeki terörle imtihan ediliyoruz. Gece gündüz demeden hukuk kuralları içerisinde işimizi yapıyoruz. Ümitsizliğe hiçbir zaman düşmeyeceğiz. Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından üyelikte 41’inci yılını dolduran üyelere ödülleri verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder