20 Şubat 2016 Cumartesi

Cevizli Ay Çöreği


Cevizli Ay Çöreği


Posted: 20 Feb 2016 09:07 AM PST

Cevizli Ay Çöreği

Cevizli Ay Çöreği Tarifi Kolay Gelsın
cevizli-ay-coregi
Cevizli Ay Çöreği ölçüler: (8-10 porsiyon için)
Un: 300 g
Tereyağı, margarin veya sıvı yağ 100 g
Pudraşekeri: 30 g
Limon kabuğu rendeli 1 çay kaşığı
Yumurta: 2 adet
Taze maya: 30 g
Açma payı un yeteri kadar
Tuz 1 çay kaşığı
İç için
Ceviz içi: 100 g (ince çekilmiş)
Galeta tozu: 50 g
Tarçın 1 yemek kaşığı
Tozşeker: 150 g
Süt veya su: 100 g
Limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı
Yapılışı:
1. Un elenir. Ortası açılır. Maya ezilerek ortasına konur. Unla bulamaç, yumuşak bir hamur yapıhp, kalan un, üzerine ilave edilir. Unda çatlaklar olunca hamur yapmak için tekrar ortası açılır.
2. 1 yumurta ve 1 yumurta akı, elenmiş, pudra şekeri, tuz, limon kabuğu rendesi ve yağ konularak gereken ölçüde su veya süt ilâvesiyle yumuşak bir hamur yapılır, ılık bir yerde üzeri örtülerek kabarmaya bırakılır.
3. Diğer tarafta şeker, tarçın, limon kabuğu rendesi, çekilmiş ceviz içi, 100 g (1/2 su bardağı) süt veya su ile ocağa konur. Karıştırılır. Kaynamağa başlayınca içine galeta tozu ilâve edilip ocaktan alınır. Karıştırılarak hamur hâline getirilir. Hepsi bir araya toplanır.
4. Kabaran hamur yoğrulup bir kez daha dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp yuvarlanır. Hafifçe unlanarak merdane yardımı ile 2 mm incelikte biraz oval olan yuvarlaklara açılır. Hazırlanan iç yarı kenarlarına çizgi hâlinde konularak pay edilir.
5. Uçlara doğru incelerek muntazam yuvarlanır. Dışta kalan, kenarlar alta getirilerek çok ince olmayan ay şekli verilir. Yağlanmış tepsiye 2.5-3 parmak ara ile dizilir. Tepside de 15-20 dakika dinlendirilip kabarması sağlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden – ısıtılmış 170°C derecedeki fırında 15-20 dakika, kızanncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun…
Posted: 20 Feb 2016 07:48 AM PST

Akıllı Sürme Teknikleri

Önce Sağlık; Makyajın tamamlanmasında ki son ve en önemli nokta allık sürülmesidir doğru rengi ve doğru tekniği uygularsanız harika bir görünüm elde edebilirsiniz. Öncelikle hangi rengi hangi ten rengine sahip olanlar kullanmalı;
allik_surme_teknikleri
1. Şeftali: Açık tenli ve sarışın kadınlar için en uygun allık rengidir.
2. Pembe : Buğday tenli ve kumral kadınlar bu renk allık kullanmaları doğrudur.
3. Toprak: Esmer tenli kadınlar yüz hatlarını belirginleştirecek toprak tonlarını kullanmalıdır.
Allık ile gölgelendirme; allık sadece yüze renk vermek için değilde çeşitli gölge oyunları içinde kullanılabilir.
Gölgelendirme için;
Yüzün yuvarlaksa: Kalem veya stik allık kullanarak elmacık kemiklerine ve çene çapına küçük işaretler yap ve bunu parmaklarınla dağıt. Yuvarlak yüzlerde yüzü daha ince gösterebilmek için iki kaşın üst kısmına, şakak kemiklerine ve alt kısmına küçük işaretler koy ve parmaklarınla dağıt.
Yüzün uzunsa; daha yuvarlak görünüm sağlayabilmek için saç diplerine elmacık kemiklere ve çenene uygulayıp iyice dağıt.
allik_surme_teknikleri-1
allık sürme teknikleri
Toz Allık
Toz allıklar ciltte mat bir görünüm sağlar. Çok pratik değildir ama gün boyunca kalıcılık sağlar. Allık fırçası ile toz allıktan al fazlasını üfle ve elmacık kemiklere uygula eğer hala fazla uyguladıysan bir kısmını peçete ile tampon yaparak azalmasını sağla.
Kalem Allık
Pratik bir kullanımı vardır fırçaya gerek kalmadan kolayca uygulanabilir. Şakalara ve çeneye uygulanıp parmakla dağıtıldığı zaman kalıcı ve parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.
Likit Allık
Oje gibi şişe ve fırçadan oluşur cilde bebeksi bir görünüm için muhteşem bir tercihtir. Çizgiler halinde şakaklara uygulayıp parmaklarınızla yedirerek kullanabilirsiniz.
Stik Allık
Fırça gerektirmez ve cilde ekstra parlaklık sağlayarak mükemmel bir görünüm sağlar. Stik allığı önce elinin üzerine sürmen ve daha sonra parmaklarınızla alıp şakaklarınıza doğru allığı uygulayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder