21 Şubat 2016 Pazar

v_adisv_adis


Gaziantep Özel


Posted: 21 Feb 2016 03:17 AM PST

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, dünyanın en önemli askeri tatbikatlarından olan Red Flag (Kızıl Bayrak) Tatbikatı için Konya'dan bu sabah havalandı. KC135R tanker uçaklarla birlikte tatbikata katılacak ekipte Konya'dan 132. Filo'nun yanı sıra 141. Filo'dan SoloTürk ekibi de yer alıyor.


Amerikan Hava Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde Nevada Eyaleti'ndeki Nellis Hava Üssü'nde gerçekleştirilen tatbikatta, kırmızı ve mavi kuvvetler oluşturulan senaryoya göre yeni nesil savaş taktiklerini deniyor. Ortak operasyon başta olmak üzere düşman sistemleri yere kurulan elektronik sistemlerle simüle edilerek gerçekçi tehditler oluşturuluyor. 9 Şubat'ta başlayacak tatbikat, 11 Mart'a kadar devam edecek.
Tatbikata katılan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı 132. Silah Taktik Filosu, Hava Kuvvetleri'ndeki tüm uçak mühimmatlarının atış yönergelerini ve silah konusunda öğretmen pilotları yetiştiriyor. Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ndeki 141. Filo ise hava kuvvetlerindeki F-16 öğretmen pilotlarının standardizasyonundan sorumlu. Aynı zamanda filo, SoloTürk gösteri ekibinin de ana birliği. İntikalin yapılmasını sağlayacak tanker uçaklar ise Adana İncirlik Üssü merkezli 101. Filo'ya ait. Okyanus aşacak F-16'ların yakıtsız kalmadan uçmaları için havadan ikmal yapacak KC15R uçakları aynı zamanda tatbikatta da görev alacak.
SOLOTÜRK GÖSTERİ YAPACAK
Red Flag tatbikatının tamamlanmasının ardından SoloTürk ekibi, El Centro Üssü'ne geçecek. Aynı zamanda bu üs, Amerikan Donanma Havacılığı'nın gösteri ekibi Blue Angels (Mavi Melekler) akrobasi takımının da merkezi. Tatbikatın ardından SoloTürk bu üste gösteri yapacak. Türk Hava Kuvvetleri Red Flag ekibi tatbikatın tamamlanmasının ardından yurda dönecek.
1997'DE KATILMIŞTI
Türk Hava Kuvvetleri ilk kez bu tatbikata 1997 yılında katılmıştı. Kırmızı kuvvetlere dahil olan Türk F-16'ları çok sayıda mavi kuvvet uçağını düşürme başarısına sahip olmuştu. Ankara'dan hareket eden Türk ekibi, Nellis'e Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı KC135R tanker uçaklarının desteği ile uçmuştu.

Posted: 20 Feb 2016 05:53 PM PST

Volvo otomobil firmasının sözcüsü Stefan Elfstrom, olası elektrik arızası nedeniyle dünya çapındaki 59 bin aracı geri çağırdıklarını belirtti.


Elfstrom, yaptığı açıklamada, problem bulunan araçların 24 binin İsveç’te, 35 bininin de farklı ülkelerde satıldığını ifade ederek arızanın 2016 model S60 ve V70 dizel araçlar için geçerli olduğunu kaydetti.
Posted: 20 Feb 2016 02:00 PM PST

Susamlı Simit Tarifi

susamli-simit-tarifi
Pişirme Süresi : 25 dakika fırında ( daha önceden 180 C ısıtılmış)
Susamlı Simit Malzemeleri:
Un (dört bardak),
Maya (7,5 gr),
Tuz (Bir kahve kaşığı),
Katı yağ (iki yüz gr),
Yumurta (bir tane),
Şeker (bir tatlı kaşığı),
Su (dört çorba kaşığı)
Üzeri için gerekli malzemeler:
Yumurta (bir tane, beyazı)
Su (bir bardak),
Susam (bir bardak)
Hazırlanışı:
Oval bir kaba dört bardak un aktarın. Üzerine iki yüz gr katı yağ, 7,5 gr maya, bir yumurta, bir tatlı kaşığı şeker ve bir kahve kaşığı tuz ekleyin. Bu elde ettiğimiz karışımın üstüne dört çorba kaşığı su ilave edib ardından iki-üç dk karıştırın. Bu sert hamuru bir tezgahın üstüne alın ve yumuşayıncaya dek eliniz ile yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzunca bir rulo duruma getirin ve on bir eşit parça halinde kesin. Elde ettiğiniz her bir küçük parçayı da elinizle yuvarlayarak uzun çubuklar biçiminde rulolar haline getirin ve tümünü yan yana koyun. Her 2 kenarından fazlalıkları kesin ve bu biçimde elde ettiğiniz hamuru da daha önce yaptığınız gibi elinizle yuvarlayarak diğer on bir adetin benzeri ufak rulo durumuna getirin.
Simitlerin üstleri için ayrı 1 kaba bir tane yumurta beyazı ve bir bardak su aktarın ve çırpın. Daha önceden hazırladığınız on iki tane ruloyu elinizle çember durumuna getirin. Her bir çemberi önce su ve yumurta karışımına sonra bir bardak susama batırın. Elde ettiğiniz susamlı halkaları birbirine değmeyecek biçimde önceden pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye sıralayın.
Tepsiyi önceden yüz seksen derece ısıtılmış fırına koyun ve takriben yirmi beş dak. pişirin. Bu sürenin akabinde simitleri servise hazır duruma getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder